Vanukas
5 dl maitoa
1,5 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
4 kananmunaa
Karamelliseos
2 rkl vettä
0,5 dl sokeria
Valmista ensin karamelliseos keittämällä vettä ja sokeria pinnoitetussa kattilassa, kunnes seos on kullanruskeaa. Varo polttamasta. Kaada seos vuoan pohjalle siten, että se peittää koko pohjan.
Valmista seuraavaksi vanukas. Kaada maito kattilaan, lisää sokeri ja kuumenna höyryäväksi. Nosta pois liedeltä ja lisää vaniljasokeri. Riko munat kulhoon ja vatkaa niiden rakenne rikki. Valuta maitoseos munien sekaan sekoittamalla koko ajan. Kaada seos vuokaan sokerin päälle.
Nosta vuoka uunipellille ja kaada pellille niin paljon vettä, että se on melkein vanukasseoksen tasolla. Kypsennä n. puoli tuntia 150 asteisessa uunissa.