8 nyyttiä
Huom! Filotaikinan sulaminen kestää kaksi tuntia, joten ota se hyvissä ajoin sulamaan!
1 prk (200 g) kevytranskankermaa
160 g pehmeää vuohenmaito-juustoa (chavroux)
200 g keitettyä kuutioitua perunaa
200 g keitettyä kuutioitua bataattia
1 rkl voita
pala purjoa
1 rkl hunajaa
3 tl suolaa
ripaus mustapippuria
4 filotaikinalevyä
Voiteluun öljyä
Sekoita ranskankerma ja vuohenjuusto tahnaksi. Lisää siihen keitetyt ja kuutioidut perunat ja bataatit sekä suikaloitu ja voissa haudutettu purjo. Mausta hunajalla, suolalla ja mustapippurilla.
Sulata filotaikina. Ota filotaikinapaketista kaksi levyä ja voitele päällimmäisen pinta öljyllä. Jaa levy neljään osaan. Lusikoi jokaiselle osalle täytettä. Ota palan nurkista kiinni ja pyöräytä se nyytiksi.
Voitele nyytit öljyllä. Paista 225 asteessa 15 minuuttia. Tarjoa heti.
Resepti on otettu Apu-lehden verkkosivuilta.