Ankanrinnat
2 kpl ankanrintaa (á noin 300 g)
ripaus suolaa ja mustapippuria
Viikunakastike
1 dl viikunahilloa
1 dl punaista portviiniä
4 dl vettä
1,5 rkl riistafondia
1 rkl murukahvia
3 rkl Maizenan ruskeaa suurustetta
25 g kylmää voita kuutioina
ripaus suolaa
ripaus mustapippuria
Sulata ankanrintoja noin vuorokausi jääkaapissa. Nosta ne hyvissä ajoin huoneenlämpöön.
Valmista ensin kastike. Pane viikunahillo, portviini, vesi ja fondi kattilaan ja kiehauta lientä hiljalleen 25 minuuttia. Siivilöi liemi ja kaada se takaisin kattilaan. Kiehauta liemi uudelleen ja lisää murukahvi ja suuruste. Anna kastikkeen kiehahtaa noin minuutin ajan. Vatkaa valmiiseen kastikkeeseen kuutioitu voi pala kerrallaan. Mausta tarvittaessa suolalla ja pippurilla.
Pane ankanrinnat yksitellen kylmään pannuun nahkapuoli alaspäin ja anna rasvan sulaa hiljalleen noin 10 minuuttia. Anna palojen ruskistua kauniin ruskeiksi. Mausta suolalla ja pippurilla.
Pane palat uunin 200 asteeseen noin 10 minuutiksi. Ne saavat jäädä sisältä punertaviksi. Kääri ne hetkeksi folioon ennen tarjoilua.
Leikkaa ankanrinnat ohuiksi viipaleiksi. Tarjoa kastikkeen kera.
Resepti on otettu Apu-lehden verkkosivuilta.