Kiisseli
1 tlk (420/240 g) säilykeaprikoosia
0,5 l vaaleaa glögiä
2 rkl perunajauhoja
noin 2 rkl sokeria
Tarjoiluun
2 dl kuohukermaa
3 tl vaniljasokeria
Valuta aprikoosit ja leikkaa kuutioiksi.
Kaada glögi kattilaan ja sekoita joukkoon perunajauhot. Kuumenna koko ajan sekoittaen, kunnes kiisseli kiehahtaa.
Nosta kattila levyltä ja lisää aprikoosikuutiot. Tarkista maku ja lisää halutessasi sokeria. Kaada kiisseli tarjoiluastiaan. Sirota kiisselin pinnalle vähän sokeria, ettei se kuoretu.
Vaahdota kerma ja mausta se vaniljasokerilla. Lusikoi kiisselin päälle kermavaahtonokareita ennen tarjoilua tai tarjoa vaahto erikseen.
Voit valmistaa vastaavan kiisselin punaisesta glögistä ja esim. viipaloiduista pakastemansikoista.
Voit korvata kermavaahdon kevyemmällä vaahdotettavalla vaniljakastikkeella.
Resepti julkaistu Maku 8/2006