torstai 15. lokakuuta 2009

Pähkinäkorma - kasviksia intialaisittain

Ohje on kirjasta "Gluteiinitonta herkullista", omaan makuun ja ruokavalioon mukaeltuna.

Tarvittavat ainekset:

3 rkl rypsiöljyä
1 sipuli viipaloituna
2 valkosipulinkynttä puristettuna
1 punainen chilipaprika hienoksi pilkottuna ja siemenet poistettuna
4 tl curryjauhetta
150 g cashew-pähkinöitä
400 ml vähärasvaista kookosmaitoa
1 pienen kukkakaalin kukinnot
1/2 pienen parsankaalin kukinnoista
2 pientä kesäkurpitsaa kuutioiksi pilkottuna

- Pilko vihannekset, sipuli ja jauha puolet pähkinöistä monitoimikoneessa.
- Keitä kattilassa 1 l vettä ja laita rypsiöljy kuumenemaan wokkipannuun
- Kun vesi kiehuu, keitä kukkakaaleja 3 min, parsoja 2 min ja kesäkurpitsoja 1 min.
- Kuullota wokisa valkosipuli, sipuli, chili ja curryjauhe (n. 5 min)
- Kuullottamisen jälkeen kaada kookosmaito ja jauhetut pähkinät wokkiin, sekoita ja anna kiehahtaa
- Kaada vihanneksista vesi pois ja vippaa ne kookosmaitoon. Hauduta noin 5 minuuttia.
- Kaada loput pähkinät joukkoon, sekoita ja ota levyltä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti