sunnuntai 31. tammikuuta 2010

Kurkku-avokadokeitto

(kahdelle)

1/2 tuoretta kurkkua
1 kypsä avokado
1 pieni sipuli
öljyä
2 dl kasvisfondista tehtyä kasvislientä
1 dl kuohukermaa
mustapippuria ja suolaa
hienonnettua ruohosipulia


Paloittele kurkku, poista kurkun keskus ja kuutioi se. Halkaise ja kuori avokado ja paloittele se kuutioiksi. Kuori ja hienonna sipuli.

Kuullota sipuli öljyssä ja lisää sen jälkeen kurkku. Kuullota kurkkuja korkeintaan viisi minuuttia. Kaada 2 rkl kasvisfondia kahteen litraan vettä. Kaada kasvisliemi ja avokadot sipulien ja kurkkujen joukkoon ja keitä viitisen minuuttia. Mausta mustapippurilla.

Soseuta keitto tehosekoittimessa ja lisää soseuttamisen yhteydessä kerma. Kaada keitto takaisin kattilaan ja kuumenna melkein kiehuvaksi. Lisää tarvittaessa suolaa. Sirottele annosten pinnalle hienonnettua ruohosipulia.

(Glorian ruoka & viini 1/2010)